Neem contact op voor meer informatie of voor het beantwoorden van jouw specifieke vragen. Laat je onderdompelen in het boeiende, prikkelende en vaak zalvende geloof van de magie en de hekserij!


 Contacteer mij   0485 61 16 04
Algemene verkoopsvoorwaarden

Roomse Kamille

Roomse Kamille is ontstekingsremmend, werkt antiallergisch, werkt tegen misselijkheid, braken en diarree. Het is pijnstillend en werkt kalmerend op het centraal zenuwstelsel. Wil je Roomse Kamille innemen bij maagproblemen doe je twee druppels in een lepeltje honing, olijfolie of op een suikerklontje.  

Bij verneveling wordt geur voornamelijk gebruikt om tot rust te komen. Je kan deze olie ook samen gebruiken met een feller geurende olie, zoals bijvoorbeeld Lavendel. Omdat de geur van kamille niet heel erg uitgesproken is, gaat ze met veel geuren samen. Het voordeel is dat het zijn rustgevende karakter wel behoudt.  

Gezonde huid: De hoofdeigenschap van Echte Kamille is dat deze vooral op de regeneratie van de beschadigde en geïrriteerde huid werkt en ze draagt ook bij tot soepele spieren en gewrichten. Ideaal om de gebruiken bij een sportmassage. Wel verdunnen met amandelolie of een andere draagolie.

Blonde haren: Als je je haren blond wil houden kan je 3 druppels etherische olie van Echte Kamille plus 2 druppels van citroenolie in je shampoo fles doen. Laat de shampoo enkele minuten inwerken.

Maagklachten en krampen: Roomse Kamille heeft niet enkel bij het inademen een rustgevende werking, ook wanneer het met een warm kompres wordt aangebracht rond de maagstreek doet het wonderen bij maagklachten en krampen.

Rustgevend: In geval van stress of emotionele shock breng je 3 druppels Roomse kamille met een beetje van een draagolie aan op de zonnevlecht (onder de ribben) waardoor je terug rustig zal worden. Roomse Kamille is een soort van bemiddelaar. Overal waar je wat in de knoop zit, strijkt het de plooien weer glad.

Hoewel dit een erg zachte en milde oliën zijn moeten deze vermeden worden tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.


Categorie Etherische oliën
€ 3,75
incl 21% BTW
Stuur een stock-aanvraag
Niet meer voorradig.
Stuur ons een mailtje!